top of page

CURSOS

MINDFULNESS

Consciència plena del moment present, per reduïr l’ansietat i millorar el benestar

Tens problemes d’ansietat, estrès, els pensaments et bombardegen, rumies durant tot el dia, et costa dormir o concentrar-te, estàs trist, desanimat i el dia a dia se’t fa costa amunt?

Has intentat deixar la ment en blanc i no pensar en res?

Segur que sí i no te n’has sortit, ja que la ment humana no ho permet. No es tracta d’intentar desconnectar, sinó de tot el contrari, de connectar amb el que està passant en aquell moment, connectar amb allò que veus, escoltes, toques, penses o sents.

La majoria de sentiments negatius que experimentem durant el dia vénen donats per pensaments del tipus: “no vaig fer, havia d’haver, m’he descuidat de” o bé “després hauré de, demà tindré feina en, no arribaré a...” És a dir, la nostra ment va saltant entre el passat i el futur durant tot el dia, provocant-nos remordiments o culpa pel que hem fet o deixat de fer i ansietat o estrès pel que encara ens queda per fer, de manera que ens oblidem d’allò que és l’únic que existeix: el present. El passat ja no tornarà i el futur està per venir. Perquè “la vida és allà on sigui la teva atenció en aquest moment precís”.

S’entrena amb practiques basades en un tipus de meditació budista. Jon Kabat-Zinn les ha popularitzat a Occident amb el seu programa Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR). Des de la dècada dels setanta s’han desenvolupat diverses aplicacions terapèutiques de l’atenció plena dirigides a una gran varietat de problemes psicològics. La investigació ha demostrat grans beneficis en la salut física i mental del mindfulness, sobretot en la reducció de l’ansietat i la depressió.

El mindfulness és l’atenció plena a les experiències internes (sensacions, pensaments, emocions...) o externes (allò que percebem amb els cinc sentits) que es produeixen en el moment present.

Que treballarem?

En aquest grup de treball entrenarem la nostra ment a situar l’atenció en el moment present per tal de reduir l’ansietat i el patiment i millorar el nostre estat d’ànim i benestar en general. Aprendrem a connectar amb l’aquí i l’ara a través d’exercicis pràctics que t’ajudaran a focalitzar la teva atenció i a regular les teves emocions.

En definitiva, un aprenentatge vital per millorar el teu benestar i agumentar la teva felicitat ara i en el futur.

 

Es realitzaran 8 sessions de 2 hores de duració cadascuna, més una sessió informativa.

Horari: dijous de 15.30 a 17.30

Data d'inici: 3 d'octubre

Preu: 200 euros

L’ESCOLA DELS SENTIMENTS

Grup de treball per a infants

Al teu fill li costa reconèixer i expressar els sentiments? A vegades està trist, angoixat i no sap com gestionar-ho? Algun cop no saps què li passa, però veus que hi ha alguna cosa que no va bé? O que li falta quelcom per ser feliç? Penses que la seva manera de relacionar-se amb els altres no és la més adequada?

 

Com diria Goleman, almenys un 80% de l’èxit en l’edat adulta, prové de l’educació emocional.

L’educació emocional és segurament, l’assignatura més important que haurien d’aprendre els nostres infants per garantir una bona salut psicològica de més grans.

 

Des del CSM Terres de Lleida, creiem que entendre què son les emocions, per a què serveixen, com es poden expressar i comprendre les dels altres, és bàsic pel desenvolupament psicològic sa dels nostres nens i nenes. Per això hem creat un taller especial per ells. Els hi volem donar les eines perquè puguin crear la millor versió de la seva infància.

 

Que treballarem? Ensenyarem als vostres fills a relacionar-se amb els sentiments d’una manera sana des de ben petits. Els dotarem de recursos per a que identifiquin què els hi passa, com comunicar-ho, què necessiten i què els hi molesta, els ensenyarem habilitats perquè puguin establir límits, perdre la por a dir el que pensen i relacionar-se adequadament amb els altres nens i amb els adults.

Treballarem en grup, a través de diferents materials i exercicis pràctics, d’una forma dinàmica i divertida.

 

En definitiva, és l’assignatura d’educació emocional que tan necessiten els infants.

 

Es realitzaran 10 sessions d’una hora i mitja de duració cadascuna

Horari: dimarts de 18.00 a 19.30

Preu: 100 euros/mes

bottom of page