top of page

PROGRAMA TLP

Pharmacists' hands

TERÀPIA DIALÈCTICA-CONDUCTUAL (DBT)

Holding Hands

GRUP DE PSICOEDUCACIÓ PER A FAMILIARS

One on One Feedback

ATENCIÓ A LES CRISIS

La DBT és un tractament desenvolupat per Marsha M. Linehan (1993) per a pacients amb trastorn límit de la personalitat (TLP). S’ha comprovat que la DBT redueix significativament les autolesions i la conducta suïcida en les persones que pateixen TLP. Combina tècniques de la teràpia de conducta amb alguns principis derivats de la filosofia dialèctica i del zen. el
La DBT és la teràpia amb més evidencia empírica obtinguda fins a l’actualitat pel que fa al TLP i l’únic model psicoterapèutic prou investigat com per considerar-se en base a l’evidència.

La psicoeducació familiar és un component essencial de la teràpia dialèctica conductual que ajuda a educar els membres de la família en relació amb el TLP. Ensenyem en què consisteix el trastorn, quines són les característiques principals i què pot fer la família per ajudar el pacient en la seva recuperació. També ajudem a entendre el seu comportament i la seva manera de pensar i sentir per tal de millorar la comunicació i la relació entre la família i el pacient, donant de les habilitats necessària per “parlar el mateix llenguatge”. Dirigit tant a familiars com a parelles o amics.

Les crisis són habituals i, de vegades, constants en el TLP. Normalment s’intenten contenir a través dels serveis d’urgències i/o la medicació, tot i que en molts ocasions esdevindrà imprescindible l’atenció a les crisis que ofereix el Programa TDC, que se centra en ajudar el pacient a aplicar les habilitats apreses durant la teràpia en el mateix moment i context en què apareix la crisi mitjançant el coaching telefònic amb el terapeuta de referència.

bottom of page