top of page

UNITAT TLP

Unitat de Trastorn Límit de la Personalitat

Tens canvis sobtats d’estat d’ànim? Creus que les coses t’afecten més que a les persones del teu voltant? Tens sentiments de buidor de forma constant, explosions d’ira, ganes de fer-te mal o pensaments de mort? Les teves relacions interpersonals són intenses i inestables i passes ràpidament de l’amor a l’odi? Desconfies de la gent en situacions d’estrès o t’adones que no ets conscient del que has fet o ha passat en alguns moments? Tens molta por que t’abandonin les persones importants de la teva vida i fas coses desesperadament per evitar-ho? Podries patir trastorn límit de la personalitat.
A la unitat de TLP del CSM et podem ajudar perquè comptem amb professionals experts en aquest trastorn. Realitzem un estudi diagnòstic complert, tant de la personalitat com d’altres problemàtiques que es puguin donar al mateix temps.
Treballem amb el Programa TLP, que inclou la DBT (Dialectical-Behavioral Therapy o teràpia dialèctica-conductual) i altres components terapèutics.

TLP (2).jpg

QUÈ ÉS EL TLP

El TLP és el trastorn de la personalitat més comú i més conegut. Té inici en les primeres etapes de la vida adulta i es dona en diferents contextos.
Les característiques essencials del trastorn límit de la personalitat (TLP) són: una acusada i contínua inestabilitat emocional (alts i baixos de l’estat d’ànim constants), un patró d’inestabilitat en les relacions interpersonals i en la identitat i una notable impulsivitat. També es pot donar una por intensa a l’abandonament i esforços frenètics per tal d’impedir-lo, ira intensa i inapropiada o dificultats per controlar-la, comportaments o amenaces recurrents de suïcidi o conductes autolesives, sentiments crònics de buidor, idees paranoides sota estrès o símptomes dissociatius.

bottom of page